Grupul țintă

45 beneficiari

Copiii și familiile acestora de pe raza județului Brăila, pentru care există elementele constitutive ale unei forme de violență în familie.Poza-1

Selectarea grupului țintă se realizează ca urmare a factorilor de risc identificați în județul Brăila:

  • Caracteristici ale copilului: probleme ori tulburări de comportament, starea de sănătate, dizabilităţi.
  • Caracteristici ale familiei/adultului victimă: nivel educaţional scăzut, consumul de alcool, probleme de sănătate mintală, dizabilităţi sau boli cronice, instabilitatea structurii familiale, număr mare de copii în familie, monoparentalitatea, violenţă în familia de origine, aşteptări nerealiste în privinţa copiilor, reacţie agresivă la stres, experienţă traumatică în copilărie;
  • Caracteristici socioculturale: sărăcie, şomaj, convingeri culturale privind autoritatea bărbaţilor, toleranţă crescută faţă de violenţa în familie.

Identificarea factorilor de risc și a nevoilor grupului țintă s-a realizat în urma experienței acumulate de DGASPC Braila în cei 10 ani de funcționare a unui serviciu specializat destinat copilului abuzat, neglijat, exploatat.

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor Norvegiene 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revin inițiatorilor website-ului.