Obiective

Obiectiv general

Dezvoltarea unui serviciu existent în cadrul DGASPC Brăila, destinat copilului abuzat, neglijat, exploatat, traficat prin diversificarea serviciilor oferite victimelor violenței în familie (desfășurarea unor activități specifice de prevenire, consiliere,  posibilitatea găzduirii victimelor în locații special destinate – un apartament cu patru camere și un apartament cu două camere, aflate în proprietatea DGASPC Braila).

Serviciul dezvoltat se adresează copiilor și familiilor acestora de pe raza județului Braila, pentru care există elementele constitutive ale unei forme de violență în familie, având în vedere că fenomenul violenței în familie este prezent în cele mai diverse modele socio-culturale. Experiența acumulată ne conduce la o estimare de cel puțin 200 cazuri anuale de violență în familie asupra copilului.

Obiective specifice

  • Înființarea a două centre pentru adăpostirea victimelor violenței în familie;
  • Prevenirea apariției violenței în familie, prin campanii de informare, educare, comunicare, mese rotunde, conferințe;
  • Consolidarea acțiunilor de prevenire și intervenție în situații de violență în familie la nivel județean;
  • Întărirea colaborării interinstituționale în vederea semnalării și instrumentării cazurilor de violență în familie.

DSC02696-page

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor Norvegiene 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revin inițiatorilor website-ului.