Rezultate

 

 • Au fost renovate și igienizate 2 apartamente, aflate în componența DGASPC Braila, unde  funcționează cele două centre de consiliere și găzduire pentru victimele violenței în familie.
 • Acestea au fost dotate cu aparatură electrică și electrocasnică, au fost mobilate cu mobilier realizat în culori pastelate și adaptat spațiului și nevoilor beneficiarilor găzduiți.
 • La geamuri au fost montate jaluzele în aceleași culori cu  mobilierul, iar bucătăriile au fost dotate cu vesela și obiecte de uz casnic.
 • Au fost angajați până în prezent, 8 instructori de educație care vor asigura acompanierea persoanelor, victime ale violenței în familie.
 • În perioada mai 2015 – aprilie 2016 au fost înregistrate 90 de persoane, victime ale violenței în familie. Au fost furnizate servicii specializate (consiliere psihologică, socială, juridică, informare) realizându-se în funcție de nevoile identificate.
 • În perioada 01.09.2015 – 21.04.2016 au beneficiat de servicii de găzduire, acordate în cele 2 centre înființate, 45 de persoane (13 femei și 32 copii) pentru care nu s-au identificat soluții alternative în vederea menținerii în familie sau într-un alt mediu securizant (rețea de suport).
 • A fost achiziționat un autoturism care va asigura deplasarea în cazurile de violență în familie și la activitățile de informare, educare și comunicare în vederea prevenirii violenței în familie, desfășurate la târgurile din mediul rural, în spații publice aglomerate din județul Brăila și la unitățile de învățământ.

DSC02352-page

 • Au fost organizate 2 acțiuni publice stradale desfășurate sub forma a 2 marșuri de prevenire a violenței în familie, unul în municipiul Brăila, la care au participat 150 elevi de la 5 unități de învățământ, și unul în orașul Ianca, la care au participat 50 elevi de la o singură unitate de învățământ. În timpul celor 2 marșuri, elevii însoțiți de specialiștii DGASPC Braila și de polițiști au discutat cu persoanele întâlnite despre importanța asigurării unui mediu prielnic dezvoltării adecvate a copilului în familie. Cetățenii informați au primit materiale informativ-preventive realizate în cadrul proiectului.
 • Au fost desfășurate activități de informare cu privire la cauzele violenței în familie, formele de manifestare, efectele, comportamentul proactiv, modul și instituțiile care pot fi sesizate, beneficiarii direcți fiind 239 de elevi, din clasele primare și gimnaziale, din 3 unități de învățământ din municipiul Brăila.
 • A fost continuată sesiunea de instruire a elevilor, realizată în semestrul I al anului şcolar 2015-2016, activitățile adresându-se, de această dată, elevilor şi părinţilor deopotrivă. Fiecare copil a descris părintelui prezent desenul realizat cu tema “Familia mea” sau i-a citit poezia compusă cu acelaşi titlu, beneficiarii direcți fiind 213 elevi și 166 părinți, din 3 unități de învățământ din municipiul Brăila. Pentru efortul depus, elevii au primit materiale promoţionale realizate în cadrul proiectului, precum şi premii ce au constat în penare echipate cu: stilou, rezervă stilou, carioca, creioane colorate, radieră şi riglă.
 • S-au realizat întâlniri cu cetățeni din mediul rural, în cadrul târgurilor săptămânale din 5 localități (Movila Miresii, Șutești, Jirlău, Viziru, Măxineni) din județul Brăila.
 • Au fost organizate activități de tip stand de prezentare și informare în incinta Promenada Mall Brăila, pe perioada a 6 weekend-uri. În cadrul acestor acțiuni au fost distribuite materiale informativ–preventive și au fost purtate discuții pentru prevenirea victimizării prin acte de violență în interiorul familiei, fiind totodată furnizate informații cu privire la instituțiile competente și serviciile oferite.
 • Au fost realizate materiale informativ-preventive (800 pliante, 300 broșuri, 1000 fly-ere), materiale de informare și publicitate a proiectului (200 afișe, 1000 pliante) și s-au organizat 2 workshop-uri în vederea transferului de informații către partenerii sociali relevanți în desfășurarea acțiunilor specifice prevenirii și combaterii violenței în familie.

DSC02686

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor Norvegiene 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revin inițiatorilor website-ului.